S beskylder Venstre for at løbe olieselskabers ærinde

»Det er faktuelt forkert, det Venstre siger. De løber den udenlandske olielobbys ærinde uden at have tjek på deres argumenter. Da vi for kort tid siden åbnede op for det nyeste oliefelt i Nordsøen, var der rekord i antallet af udenlandske selskaber, som ville ind og byde og høre mere. 31 selskaber tog til København for at vise interesse. Det er rekord, så der er intet, der tyder på, at der skulle være en svækket interesse, hverken fra danske eller udenlandske selskaber,« siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Især Bayerngas har luftet utilfreds med, at de skal være med til at finansiere de 28,5 milliarder kroner, som Togfonden skal bruge til at udbygge og forbedre tognettet. Men Socialdemokraterne finder det yderst rimeligt, at Bayerngas skal komme lidt flere kroner i den danske statskasse.

»Netop Bayerngas, hvis sag Venstre er meget optaget af at tale, er et udenlandsk olieselskab, som hidtil har hevet danskernes olie op fra Nordsøen billigere end for eksempel Mærsk og Shell. Nu siger vi, at ingen skal slippe billigere end andre, og at alle skal betale det samme i skat for at hive vores olie op af Nordsøen. Det er Venstre imod, og det forstår jeg simpelthen ikke,« siger Magnus Heunicke.

Venstre er helt med på, at det danske tognet skal forbedres og mener også, at Togfonden er en fin idé. Oppositionspartiet er udelukkende imod finansieringen og foreslår, at regeringen hellere skulle bruge aktiver fra Klasselotteriet, Danske Spil eller Københavns Lufthavn til at finansiere bedre tog til bedre tid.

»Det minder om panik før lukketid. Venstre har haft ansvaret for Danmark i ti år, og de har ikke formået at investere i den danske jernbane på en måde, som vi nu foreslår. Forslaget om at sælge Klasselotteriet er næsten lidt humoristisk, og jeg har svært ved at tro, de seriøst mener, at det skulle løse nogen problemer,« siger Magnus Heunicke.

Både Venstre og Socialdemokraterne var troppet op på Hovedbanegården i København fredag morgen for at overbevise pendlerne om, at netop deres finansieringsplan er den mest rigtige.

Regeringen er blevet enig om at finansiere Togfonden via skattemilliarder fra Nordsøen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip