S beskylder Venstre for manipulation om børnecheck

Socialdemokraterne beskylder nu Venstre for at manipulere i sagen om EU-borgeres ret til børnepenge i Danmark.

- Man manipulerer og skaber myter om, hvordan tingene forholder sig, mener Socialdemokratiets politiske ordfører, Maja Panduro.

Debatten er opstået efter at Venstres formand Lars Løkke Rasmussen i sidste uge udtalte, at EU-borgere blot skal arbejde en enkelt dag, for at få ret til børnepenge i hjemlandet. Det blev bakket op af Claus Hjort Frederiksen, som ændrede det til bare én time.

Men ifølge jp.dk har Skatteministeriet efterfølgende oplyst, at Udbetaling Danmark, som administrerer udstedelsen af børnechecken, kræver, at EU-borgere har arbejdet her i landet i mindst en måned med minimum ni timers beskæftigelse om ugen.

Venstres chefstrateg Claus Hjort Frederiksen mener imidlertid, at sagens kerne har taget en drejning.

- Regeringen lobber det ene papir ud efter det andet med nogle forudsætninger, de selv stiller op, siger han og fortsætter:

- Vi er kommet ned i noget fluefnidder nu. Sagen handler om, om regeringen vil have nogle forhandlinger og prøve at få et bredt flertal om, hvordan vi sikrer de danske velfærdsydelser.

Men den forklaring giver Maja Panduro ikke meget for.

- Mig bekendt har vi haft forhandlinger hele sidste uge, som også Venstre deltog i.

- Men det kunne da være hjælpsomt, hvis Venstre selv kom med nogle forslag til hvordan, det skulle gøres, og gerne nogle forslag, som man selv står ved i mere end to minutter, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip