S: Borgerlige vil sætte retssikkerheden over styr

Det mener Socialdemokraternes retsordfører Trine Bramsen (S), som mener at de borgerlige partiers forslag savner realisme.

»Det er grundlæggende principper i vores retssamfund, de er inde at pille ved, medmindre Venstre og Konservative vil begrænse vores retssamfund, hvor der skal beviser på bordet, før man kan dømme folk og begrænse deres frihed. Det vil jo være at begrænse den enkeltes frihed markant, hvis man skal til at inddrage passet fra folk, som muligvis vil tage til Syrien. At give dem fodlænke på vil være et overgreb på den personlige frihed,« siger hun.

Trine Bramsen peger på, at det er svært at løfte beviserne for, at en person fra Danmark vil drage i hellig krig. Mange rejser nemlig via nabolandet Tyrkiet under påskud om at skulle på ferie. Og det bliver svært at forhindre de mange ferierejser til Tyrkiet, som folk fra Danmark hvert år foretager.

»Det er jo ikke ulovligt i sig selv at tage til Syrien, der er jo også folk, der rejser til Syrien for at udføre nødhjælpsarbejde. For mig at se drejer det sig om at overvåge potentielle hellige krigere, og det gør PET rigtig fornemt,« siger hun.

I onsdagens Berlingske slår den konservative retsordfører Tom Behnke (K) til lyd for, at dansk politi skal kunne gøre som kollegerne i Tyskland. Her kan politiet inddrage borgeres pas, hvis der er mistanke om, at de er på vej i hellig krig. Venstre skeler dog i stedet til Storbritannien, hvor myndighederne kan give mistænkte hellige krigere udrejseforbud eller fodlænke på.

Men ingen af delene vil bidrage til at afhjælpe det egentlig problem med hellige krigere, mener Trine Bramsen.

»Det svære er at rejse dokumentationen, og det bliver ikke nemmere på baggrund af de forslag, oppositionen kommer med. Overvågning er et af de mest nyttige redskaber, hvor man kan indsamle beviser mod de her mennesker,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip