S-borgmester opfordrer R til at lytte til dagpengekritik

Ifølge den socialdemokratiske borgmester i Odsherred Kommune, Thomas Adelskov (S), må regeringen komme i omdrejninger.

»Vi er nødt til at have en løsning på denne her problemstilling,« siger han.

»Jeg er borgmester i en kommune, hvor vi også har mange ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet, og det er en rigtig ulykkelig situation for mange af de her mennesker, der måske ikke engang kan få kontanthjælp.«

Ifølge Thomas Adelskov er det i særlig grad de Radikale, der må slå ørerne ud og lytte til kritikken.

»Jeg håber, de Radikale nu lytter til de kraftige signaler, der er, og indser behovet for, at vi finder nogle permanente og varige løsninger for de ledige, der står til at miste alt,« siger han.

Spørgsmål: Men det er vel også Helle Thorning-Schmidt (S), der skal lytte?

»Der er vel ikke nogen tvivl om, at når regeringen har det standpunkt, at dagpengeperioden ligger fast, så hænger det sammen med, at de Radikale i sin tid lavede en aftale med de borgerlige om dagpengestramningen, og derfor tror jeg, at nøglen til at få åbnet det her op ligger hos de partier, der i sin tid lavede stramninger,« siger han.

Thomas Adelskov vil ikke pege på en bestemt løsning, men kalder forslaget fra fagbevægelsen om, at man forkorter dagpengeperioden for til gengæld at gøre det nemmere at optjene ret til dagpenge »rigtig godt«.

»Jeg synes, det er ualmindeligt offensive og positive meldinger, der er kommet fra fagbevægelsen, som jeg synes, regeringen burde lytte til for at finde en mere permanent og varig løsning,« siger han.

Dagens Gossip