S-borgmestre: Drop at lave finanslov med Enhedslisten

Skrevet af admin

26/11/2013

Dagens topnyheder

Hvis Enhedslisten står fast på retskravet om, at ældre skal have bad to gange om ugen, skal regeringen helt lade være med at lave finanslov med støttepartiet og i stedet for kigge mod blå blok.

Sådan lyder den opsigtvækkende melding fra flere socialdemokratiske borgmestre, skriver Berlingske.

- Regeringen bliver nødt til at sige nej til Enhedslistens krav og så finde et andet flertal med Venstre og de borgerlige.

- Det er i mine øjne nødvendigt at sige fra her, for skiftende regeringer har pålagt os at spare på driften samtidig med, at man har minimumkrav på en række områder som daginstitutioner, skoleområdet og nu også ældreområdet, siger Brøndby-borgmester Ib Terp til avisen.

Borgmester i Herlev Kommune Thomas Gyldal (S), der blev kommunalvalgets topscorer målt på personligt stemmetal er enig. I Herlev er over 25 procent af kommunens borgere over 65 år.

- Enhedslisten er jo ikke bedre til at behandle ældre, end vi er ude i kommunerne. Det er jo os, der kender deres behov, siger Thomas Gyldal til Berlingske.

Regeringen har tilbudt Enhedslisten én milliard kroner årligt til et permanent løft af ældreplejen. Ifølge regeringen er pengene nok til, at Enhedslisten kan få indfriet ønsket om at sikre ældre bad to gange om ugen.

Enhedslisten har dog blankt afvist udspillet. Retten til bad skal skrives ind i serviceloven, ellers bliver der ikke nogen aftale, lyder det fra partiets politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Regeringen og Enhedslisten mødes igen tirsdag til forhandlinger i Finansministeriet.

/ritzau/