S: Der skal ikke sendes flere penge til folkeskolerne

Der skal ikke sendes flere penge i retning af folkeskolerne, selvom udgifterne per undervisningstime per elev i folkeskolen er faldet, mener uddannelsesordfører Annette Lind (S).

Det siger hun, efter at en ny analyse fra Danmarks Lærerforening viser, at prisen per folkeskoleelev per time gennem de seneste seks år er faldet med 26 procent.

Lærerforeningen bygger sin analyse på tal fra Undervisningsministeriet og Social- og Indenrigsministeriet.

- Vi tilførte penge med reformen, og vi gav kompetenceløft til lærerne, siger Annette Lind.

- Vores ambition var faktisk og er helt klart, at vi skal have den bedste uddannede generation nogensinde. Og vi skal have børnene til at blive så dygtige, som de kan, siger Annette Lind.

På spørgsmålet om det stadig kan lade sig gøre med faldende ressourcer per elev per time til undervisning i folkeskolen, lyder svaret:

- Prisen per elev er noget, som man afgør ude i kommunerne. Vi tilførte penge med reformen.

- Det er klart, at hvis man har nulvækst i kommunerne, så bliver der også færre penge per elev. Men det er en prioritering ude i kommunerne, siger hun.

Undervisningsordføreren mener, at man i stedet for skal kigge på kommunernes økonomi.

De nye tal viser, at udgiften per time per elev var 77 kroner i skoleåret 2009/2010. I det første år af folkeskolereformen 2014/2015 er udgiften faldet til 57 kroner.

Tallene vækker kritik hos formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen. Han mener, at den nye folkeskolereform er "totalt underfinansieret".

- I stedet for at sætte tilstrækkelig med ressourcer af til de mange nye timer og opgaver, så har man bare smurt de eksisterende ressourcer tyndere ud, har han sagt i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip