S: Desværre nødt til at ekspropriere rockerborg

Skrevet af admin

27/02/2014

Mest læste i dag

Gladsaxe Kommune straffer ikke rockergruppen Satudarah, der skal fraflytte sit klubhus i Bagsværd. Kommunen skal bruge arealet til en vendeplads for lastbiler.

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen. Hun henviser til Ole Skrald Rasmussen (S), der er formand for kommunens trafik- og teknikudvalg, som har vedtaget, at kommunen køber grunden, hvor der i stedet skal etableres en vendeplads.

- Som jeg har forstået det, har det i Gladsaxe intet at gøre med, at det er en rockerborg. Kommunen skal bruge grunden til vendeplads. Derfor er man desværre nødt til at ekspropriere den rockerborg, som Satudarah bor i, siger Trine Bramsen.

Spørgsmål: - Det minder om, at døden skal have en årsag, så man blot finder en anden begrundelse?

- Man kan ikke forbyde og lukke foreninger efter grundloven. Det er vor grundlovssikrede ret til foreningsfrihed. Politiet kan kun lukke en rockerborg, hvis der foregår noget kriminelt, som man kan dokumentere, siger Trine Bramsen.

- Jeg så gerne, at vi i morgen kunne lukke alle rockerborge i Danmark. Men det kan vi ikke, hvis vi skal overholde grundloven.

Voldelige foreninger skal ifølge grundlovens §78 opløses ved dom. Dansk Folkeparti har flere gange forsøgt at få justitsministre til at nedlægge et forbud, som så straks skal prøves ved domstolene. Det er en blindgyde, mener Trine Bramsen.

- Vi har givet kommunerne et helt redskabskatalog, hvor de kan bruge planloven. Dels til at forhindre, at der bliver bygget rockerborge, dels til at lukke dem. Det skal kommunerne benytte i langt højere grad end i dag, siger Trine Bramsen,

Knap 1800 personer i Danmark er medlem af en bande, en rockergruppe eller har tilknytning til grupperinger. Heraf sidder 350 rocker- eller bandemedlemmer i fængsel.

/ritzau/