S efter nyt boligydelseskaos: Det er en skandale

Skrevet af admin

16/12/2015

Dagens topnyheder

Hvis man er blandt de danskere, som modtager boligydelse, så kræver det efterhånden en højere handelseksamen at finde ud af, hvad man får udbetalt næste år.

De blå partier var egentlig enige om at skære 90 millioner kroner af boligydelsen næste år.

Men efter kritik fra blandt andre Ældresagen for de urimelige konsekvenser for pensionister blev partierne tirsdag aften enige om at udskyde besparelsen og forhandle igen i 2016.

Torsdag morgen kom det imidlertid frem, at Udbetaling Danmark, som står for at udbetale pengene, stik imod normal skik allerede har indstillet sig på at udbetale lavere ydelse i januar, selv om reglerne ikke var vedtaget.

Det er en regulær skandale, mener Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det duer slet ikke. Man skal som pensionist være nogenlunde klar over, hvad der kommer ind på bankkontoen. Jeg tror, de fleste af os godt ved, at det kan være lidt stramt 1. januar. Så man rammer rigtig hårdt.

- Så kan det godt være, at man efterregulerer, men det er noget rod. Man skal ikke begynde at implementere lovgivning, som ikke er vedtaget, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Udbetaling Danmarks håndtering af sagen vil ramme 325.000 danskere, som vil få udbetalt et lavere beløb i boligydelse i januar. De vil så på et senere tidspunkt i 2016 få pengene udbetalt.

Men ydelsen vil muligvis alligevel blive sænket, når de blå partier næste år skal forhandle igen. V-regeringen har ikke lagt skjul på, at man synes de 10 milliarder kroner, der årligt udbetales i boligydelse er for meget.

Dansk Folkeparti forsvarer, at man er gået med i aftalen. Det var aftalt, at de ældre skulle have lavere husleje i ældreboligerne, så den lavere boligydelse ikke vil betyde et lavere rådighedsbeløb i sidste ende.

Den giver Socialdemokraterne dog ikke meget for:

- Dansk Folkeparti har i dag i folketingssalen indrømmet, at de kommer til at skære i boligydelsen til foråret. Der er overhovedet ikke noget, der er taget af bordet, selv om aftalen er udskudt.

- Og hvis man lægger til, at der nu bliver reguleret efter regler, der ikke er vedtaget, så vil pensionister flere gange næste år opleve, at der bliver lavet om på deres boligydelse, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

/ritzau/