S: »En stemme på DF er en stemme på nulvækst«

Lars Løkke Rasmussen opstiller i tirsdagens udgave af Børsen et ultimatum for Dansk Folkeparti. Er partiet og formand Kristian Thulesen Dahl (DF) ikke klar til at stå bag Venstres reformer, blandt andre om den omdiskuterede nulvækst, så får de heller ikke en ny statsminister, der hedder Lars Løkke Rasmussen.

»Det er uhyre interessant, at de (Venstre, red.) nu begynder at tage forskud på regeringsforhandlingerne. Man kan konkludere, at en stemme på Kristian Thulesen Dahl og DF, det er en stemme på nulvækst. Der har været uenighed om nulvæksten. Men i dag siger den, som Thulesen Dahl arbejder for skal blive statsminister, at nulvækst er et ultimatum. Og derfor frygter jeg, at det bliver sådan,« siger han.

Venstre ønsker ifølge Børsen en nulvækst fordi, man mener, at et stop i de offentlige udgifters vækst kan betale for at lempe skatter og afgifter for at sikre Danmarks konkurrenceevne.

»For Lars løkke er det ultimativt, at det skal være nulvækst, så får vi brugerbetaling, nedskæringer og færre medarbejdere til at lave velfærd for vores ældre, vores børn og unge. Det burde Thulesen Dahl sige helt ærligt til vælgerne, og så må han jo selv drage den konklusion, han vil,« siger Heunick, der ikke vil komme nærmere ind på, om Helle Thorning-Schmidt (S) ville være en bedre statsministerkandidat set med DFs øjne.

Tidligere har Kristian Thulesen Dahl afvist nulvæksten. Dansk Folkeparti går nemlig ind for en offentlig vækst på 0,8 procent.

»Det her viser meget godt, hvorfor jeg mener, at vi kan få størst indflydelse ved ikke at være en del af en sådan regering,« siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

DF-formanden understreger, at han forsat støtter Lars Løkke Rasmussen som statsminister, men at man fra DFs side også vil kæmpe for en større offentlig sektor, oplyser Børsen.

I Berlingskes barometermeningsmåling fra 29. september står DF til at få 34 mandater, mens Socialdemokraterne får 33. Venstre topper listen med 52 mandater.

Dagens Gossip