S er åben for granskning af Corydons Dong-salg

Statsrevisorerne overvejer nu at lade Rigsrevisionen undersøge, om dele af Dong Energy i 2014 blev solgt for billigt til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Det skriver Information.

Mens Statsrevisorernes formand, Peder Larsen fra SF, afviser behovet for en undersøgelse af Dong-salget, så er Socialdemokraternes statsrevisor, Lennart Damsbo-Andersen, åben over for en granskning.

- Jeg synes, at vi skal bede Rigsrevisionen se på, om man kan undersøge salget - og hvordan en sådan undersøgelse kunne se ud, siger Lennart Damsbo-Andersen til Information.

- Nogle gange har vi jo set eksempler på, at det ikke giver mening at undersøge noget. Eller også giver det rigtig god mening. Det billede må vi først have, siger han.

Statsrevisorformand Peder Larsen mener derimod ikke, at en undersøgelse giver mening.

- Det kan godt være, at der er andre i SF, som er kritiske. Men jeg ved, hvad jeg mener, og jeg mener også, at jeg har mere indsigt, end de fleste SF'ere har på det punkt.

- Man må bare konkludere, at det ikke er nemt at tage stilling til, om det er den rette kurs eller ej, siger han til Information.

Derimod oplyser SF's folketingsgruppe til Ritzau, at partiet er interesseret i at få en granskning, selv om finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) ikke vil diktere eller blande sig i Statsrevisorernes afgørelse.

Statsrevisorerne fungerer som et kollegium, så de tilstræber at være enige - både når de afgiver bemærkninger til beretninger, og når de anmoder Rigsrevisionen om at undersøge et område.

Det betyder, at hvis blot en enkelt af statsrevisorerne ønsker en undersøgelse, modsætter de andre sig ikke en sådan.

Siden staten solgte ud af sin ejerandel af Dong i 2014, er selskabet blevet børsnoteret og dets værdi mere end fordoblet.

Det er den kendsgerning, der har fået Enhedslistens tidligere mangeårige finansordfører Frank Aaen til at rette henvendelse til Statsrevisorerne om en undersøgelse.

De seks medlemmer af Statsrevisionen skal på et møde tirsdag klokken 13 drøfte henvendelsen. Ud over Peder Larsen og Lennart Damsbo-Andersen tæller de Venstres Søren Gade, De Radikales Klaus Frandsen og De Konservatives Lars Barfoed.

De repræsenterer tilsammen alle de partier, der i 2014 stemte for Dong-salget.

Det var den daværende socialdemokratiske finansminister, Bjarne Corydon, der stod for salget. Corydon har siden forladt politik til fordel for en toppost hos det internationale konsulentfirma McKinsey.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip