S er klar til at bruge flere penge på nyt dagpengesystem

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, havde en nyhed med til Folketingets åbningsdebat torsdag, hvor hun er den første politiker på talerstolen.

Folketingets største parti gør det nu for første gang klart, at der skal bruges flere penge på et nyt dagpengesystem.

Dagpengekommissionen kommer 19. oktober med sine anbefalinger, men inden for en ramme, hvor et nyt system ikke må koste mere end i dag.

- Vi ønsker et styrket dagpengesystem. En ny ordning, der giver bedre mulighed for genoptjening. Hvor færre skal falde ud.

- Det er aldrig et selvstændigt mål at bruge flere penge. Og ud fra hvad vi indtil nu har kunnet erfare, er der muligheder inden for den nuværende ramme.

- Men det er afgørende, at vi nu får skabt et robust dagpengesystem. På den baggrund er det vores opfattelse, at der vil være behov for yderligere finansiering.

- Hvordan og hvor meget må vi forhandle om. Men en samlet løsning findes næppe inden for de nuværende rammer, siger Mette Frederiksen.

Både Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og Enhedslistens Pernille Skipper kvitterer for den udmelding.

- Vi har brug for et mere sikkert dagpengesystem, siger Skipper, hvorefter hun på Twitter tilføjer:

- S vil bruge flere penge på dagpengesystemet. Fedt! Men kun hvis V er med åbenbart!? Så er det jo ik' meget værd.

Da den tidligere socialdemokratisk ledede regering nedsatte en dagpengekommission, var opgaven klar. Det måtte ikke koste ekstra penge, selvom reglerne for eksempelvis genoptjening blev ændret.

Siden da har både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i klar tale fastslået, at det også er deres udgangspunkt. Selvom dagpengesystemet skal ændres, må det ikke koste ekstra penge.

Men nu har Mette Frederiksen altså fået Socialdemokraterne på andre tanker. Flere penge er en nødvendighed for at lave et robust dagpengesystem

- Det bør 90 mandater i Folketinget kunne finde sammen om. Ellers er vi i Socialdemokratiet ikke med, siger Mette Frederiksen.

SF, som længe har efterlyst, at der bruges flere penge til et nyt dagpengesystem, roser Socialdemokraternes U-vending på området.

På Twitter skriver SF's gruppeformand, Jonas Dahl:

- Ny S-formand, ny melding om dagpenge, positivt at S nu erkender, at der er brug for flere penge for at sikre en god dagpengeløsning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip