S er klar til opgør med »forstokkede muslimer«

Det siger partiets integrationsordfører, Jacob Bjerregaard (S), samme dag, som hans ordførerkollega Inger Støjberg (V) har en kronik i Politiken med overskriften »Jeg maler gerne profeten på min husmur«.

Her langer Støjberg ud efter de muslimer, der »konstant modarbejder, konstant stiller spørgsmålstegn, er utilfredse, opfordrer til at drage i hellig krig i Syrien, begår æresvold eller -drab, nedgør vore værdier, flag og måde at leve på«.

Jacob Bjerregaard mener dog, at Inger Støjberg er for unuanceret i sin ellers relevante kronik:

»Vi er enige i, at man her i landet skal følge de danske værdier. Men hun gør jo ikke noget for at sondre mellem de muslimer, der lever et fredeligt liv og hver dag passer deres arbejde og unger, og dem, der har en forstokket og konservativ holdning til, hvordan man lever i et moderne samfund. Støjberg rammer alt for bredt,« siger Socialdemokraternes integrationsordfører.

Han hæfter sig samtidig ved, at der ikke er konkrete forslag i kronikken.

»Der er ikke nogle nye forslag i det her. Det er jo ren retorik. Jeg tror, det handler om, at Venstre har behov for at markere sig efter at have væltet rundt i manegen i noget tid. Men lad os da tage debatten,« siger Jacob Bjerregaard.

Inger Støjberg understreger i kronikken, at Danmark er danskernes land.

»Til alle jer; find et andet sted at leve og bo. Ingen holder på jer eller tvinger jer til at blive. Vi har taget imod jer, og nu er det op til jer at udvise den fornødne respekt for vort samfund og de værdier, det bygger på,« skriver hun.

Dagens Gossip