S: Erhvervsuddannelsesreform er godt nyt for Kolding

Regeringen blev sent tirsdag aften enig om en bred aftale med alle folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten om en reform af erhvervsuddannelserne.

Det er godt nyt for Kolding, mener den lokale politiker, Christian Rabjerg Madsen (S):

- Erhvervsuddannelsesreformen styrker blandt andet ungdomsuddannelsesmiljøet på erhvervsskolerne, hvor de unge får et længere grundforløb. Det er rigtig godt nyt for fx Hansenberg i Kolding, som er en stor og veldrevet skole. Hansenberg får nu endnu bedre muligheder for at tiltrække unge til de faglige uddannelser. Fx får erhvervsskolen i Kolding med reformen bedre mulighed for at tilbyde de dygtigste elever, at tage en EUX, der giver dem både svendebrev og studenterbevis i hånden, når de har afsluttet deres erhvervsuddannelse, siger folketingskandidat, Christian Rabjerg Madsen (S).

Med reformen oprettes flere skolepraktikpladser, og skolepraktikken bliver udbredt til flere uddannelser. Derudover hæves det faglige niveau ved, at der indføres adgangskrav.

- De højere adgangskrav vil betyde, at færre unge kommer til at jappe rundt mellem flere forskellige grundforløb, fordi de vil være bedre rustet til erhvervsuddannelserne med de nye adgangskrav. Det er godt for både samfundet og den enkelte unge. Vi har hårdt brug for flere kloge hænder. Derfor er det godt for både Kolding og resten af Danmark, at erhvervsuddannelserne styrkes med den nye reform, slutter Christian Rabjerg Madsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip