S-formand går mod tone på sociale medier

Skrevet af admin

18/06/2016

Dagens topnyheder

Når den politiske samtale er blevet sværere, og nogle angriber politikere voldeligt, så kan det skyldes den skærpede tone på de sociale medier. Desuden angribes læger, sygeplejersker, pædagoger, socialrådgivere og parkeringsvagter i deres arbejde.

Det siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, ved Folkemødet i Allinge. Hun taler efter drabet på den britiske parlamentariker Jo Cox fra Labour, og overfald på Morten Bødskov (S) og en spytklat mod Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, (DF).

- Det rammer primært offentligt ansatte, og hvis folk ikke er tilfredse, så bliver der bare slået. Det, tror jeg ikke, har ret meget at gøre med den politiske samtale. Det tror jeg meget er afstedkommet af de sociale medier, siger Mette Frederiksen.

- Det er så let at sidde derhjemme og skrive ting på en streng, som man aldrig ville sige direkte til folk. Det er vi simpelt hen for godt opdraget til.

- Det er ikke ualmindeligt for en læge, sygeplejerske eller portør at blive truet af syge mennesker eller pårørende. Ét er, at det sker i psykiatrien, hvor syge mennesker kan være udadreagerende, men det er også helt almindelige raske mennesker, der slår, siger hun.

Volden betyder, at politikere omgives af langt flere politibetjente ved Folkemødet end før, og nogle politikere har sikkerhedsvagter. Det gavner ikke den demokratiske samtale, mener Mette Frederiksen.

- Det er ikke et godt tegn. Det er så skønt ved Danmark, at der ikke er forskel på, om man er statsministerkandidat eller besøger Folkemødet. Her er virkelig noget, vi skal kæmpe for at bevare. Det kræver noget af os alle sammen, mener Mette Frederiksen.

/ritzau/