S: Forskningsprogram skal løse vigtige samfundsproblemer

Programmet har et syvårigt budget på 525 milliarder kroner, og står det til den socialdemokratiske EU-parlamentariker Britta Thomsen (S), skal pengene især gå til projekter, der har fokus på at løse nogle af verdens helt store problemer.

»Jeg er utrolig glad for at få et så omfattende forskningsprogram i hus. »Horizon 2020« er nytænkende i forhold til tidligere programmer. Nu skal vi ikke kun fokusere på virksomhedernes behov, men derimod også tage fat i de store samfundsproblemstillinger, som vedrører borgernes dagligdag,« siger hun i en skriftlig kommentar.

Den danske EU-politiker peger selv på arbejdsløshed, konkurrenceevne og klimaforandringer som nogle af de udfordringer der skal tages fat på med de nye forsknings- og innovationsmidler.

»Horizon 2020« er et stort skridt for den grønne dagsorden. Det er godt for klimaet, men også et rygstød i indsatsen for flere danske arbejdspladser. Når EU’s dagsorden bliver grønnere, betyder det også, at den danske green tech industri styrkes,« siger Britta Thomsen.

Danmark kan forvente at modtage omkring 1,5 milliarder kroner i gennemsnit om året til forskning og innovation fra EU.

Dagens Gossip