S forsvarer Krags »uldne« svar

Det siger Socialdemokraternes sundhedsordfører, Flemming Møller Mortensen (S), der enig med ministeren i, at mere vækst og beskæftigelse skal finansiere behandlingen af de op mod 600.000 danskere, der forventes at være diagnosticeret med en form for diabetes i 2025.

»Regeringspartierne vågner hver eneste morgen med udgangspunkt i at skaffe folk arbejde i Danmark - både i produktions- og vidensarbejdspladser. Er det ikke den mest sikre måde at sørge for en god økonomi til at tage sig af syge og sårbare mennesker i fremtiden,« spørger Flemming Møller Mortensen.

»Nu synes jeg simpelthen, oppositionen skal være ordentlig og lade være med at få hedeslag. Nu skal de tænke på, hvordan man driver en lille, åben økonomi som den danske med et velfærdsstatsniveau, der nok er et af de bedste i verden,« siger han.

Flere eksperter advarer mod, at udgifterne til diabetesbehandling risikerer at sprænge statens sundhedsbudgetter. I 2012 brugte staten 9,1 milliarder kroner på hospitalsbehandling af diabetespatienter, men det ifølge beregninger fra Diabetesforeningen vil stige til mere end 18 milliarder kroner årligt frem mod 2025.

I regeringens 2020-plan fremgår det imidlertid ikke klart, hvordan der skal skaffes penge til behandlingen af de op mod 600.000 diabetikere i 2025. I en mail til Berlingske Nyhedsbureau skriver Astrid Krag, at pengene skal findes ved at skabe mere vækst og beskæftigelse.

Og det er et godt svar, mener Flemming Møller Mortensen - modsat Dansk Folkeparti og de Konservative, der begge kalder ministerens svar »uldent«.

»Det giver ikke mening at være ekstremt konkret lige nu, når regeringen stort set lige har præsenteret en overordnet ramme for, hvordan vi skal sikre udviklingen på det sundhedsteknologiske og medicinske felt. Min besked til oppositionen er: Pak sammen og læs papirerne (regeringens seneste sundhedsudspil, red.), så ved I, hvordan regeringen vil skabe vækst på området og knække problemerne.«

Ifølge regeringens udspil skal det ske ved at have patienterne i centrum og sikre, at de lettere kommer over »grænserne« i sundhedssystemet, eksempelvis fra sygehus til kommune eller fra praktiserende læge til sygehus.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip