S glæder sig over fortsat interesse for Nordsøen

»Det er et interessant perspektiv, der er kommet frem her,« siger politisk ordfører Magnus Heunicke (S).

Særligt mener han, at den fortsatte interesse beviser, at blandt andre Venstre, som har været meget imod den øgede beskatning for at kunne finansiere regeringens togfond, har været helt gal på den med udmeldinger om, at det ville koste danske arbejdspladser, fordi de udenlandske olieselskaber mistede forretningsincitamentet.

»Vi har hørt Venstre være meget højtråbende i den her debat og sige, at vores ens beskatning i Nordsøen og vores togfond vil koste danske arbejdspladser, og at udenlandske selskaber vil flygte. Nu kan vi se, at det vil det ikke. Der er stor interesse for at byde i Nordsøen, og vi kan også se, at det amerikanske selskab Hess selv med vores skatteregler vil tjene mere i den danske del af Nordsøen, end man tjener i resten af verden i gennemsnit,« siger Heunicke.

Ifølge Berlingske Business viser en gennemgang foretaget af Berlingske Research, at Hess, som har været én af de største kritikere af nye skatteregler, selv hvis skattereglerne på gamle oliefelter havde været harmoniseret med regeringens netop vedtagne skatteregler, havde fået flere penge ud af den danske nordsøolie end gennemsnitligt for resten af koncernens aktiviteter i verden.

Torsdag sagde Venstres skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, til Politiken, at han var meget bekymret over, at Hess overvejede at droppe Nordsøen, og at han slet ikke forstod, at regeringen »insisterer på at øge beskatningen på arbejdspladser i Nordsøen«.

Men med den seneste udmelding fra Nordsøfonden mener Socialdemokraternes politiske ordfører, at Venstre nu står »fuldkommen afklædt«.

»Jeg synes, Venstre står fuldkommen afklædt nu, og der må være mange, der spørger sig selv, hvorfor Venstre har så travlt med at sikre et endnu større overskud til nogle udenlandske selskaber. I Venstre har man et gigantisk forklaringsproblem,« siger Magnus Heunicke.

Dagens Gossip