S-gruppeformand i Aarhus: Moské bør miste tilskud

Skrevet af admin

29/02/2016

Dagens topnyheder

Grimhøjmoskeen bør fratages eventuelle kommunale tilskud fra Aarhus Kommune, hvis undervisningen i moskeen ikke lever op til reglerne om folkeoplysning.

Det siger Camilla Fabricius (S), gruppeformand for socialdemokraterne i Aarhus Byråd.

- Jeg har tidligere sagt, at hvis de ikke lever op til folkeoplysningsloven om at bidrage til demokrati og oplysning, så er man ikke berettiget til tilskud, og så må rådmanden for Kultur og Borgerservice tage det ansvar.

- Og det mener jeg stadigvæk, siger hun til Ritzau.

Hun mener dog, at politikerne bør afvente en undersøgelse, som Østjyllands Politi har sat i værk, efter at en dokumentar, der vises på TV2 tirsdag, har vist, at imam Abu Bilal blandt andet underviser en studiegruppe af kvinder og børn i stening og pisk.

- Hvis en ægteskabsbryder, enten mand eller kvinde, begår hor, så er deres blod halal, og de skal dræbes ved stening. Hvis hun er jomfru, så er straffen piskeslag, siger han i optagelserne.

Dog tilføjer imamen, at den slags ikke gælder i Danmark.

- Vi har i Aarhus hele tiden gået ad den sti, der hedder dialog og tror på, at det er det, der lykkes. Omvendt kan man sige, at ubehøvlet adfærd ikke er acceptabelt lige gyldig hvem, det måtte komme fra.

- Han skal opføre sig ordentligt og tale pænt om kvinder. Sådan er det, siger Camilla Fabricius.

/ritzau/

/ritzau/