S i København: Det hjælper ikke at gøre fattige folk fattigere

Især Karen Hækkerups (S) ønske om øget brug af det såkaldte forældrepålæg, hvor forældre trækkes i ydelser, hvis de ikke holder børnene i skole eller væk fra kriminalitet.

»Det er bedre sent end aldrig, at man anerkender, at der er et problem. Men der er ingen evidens overhovedet for, at det hjælper at trække folk i deres sociale ydelser,« siger socialordfører Lars Aslan Rasmussen (S) fra Københavns Borgerrepræsentation.

»Det er gode, hurtige overskrifter i medierne, men at gøre fattige folk fattigere, det er normalt noget, Socialdemokraterne stemmer imod uanset hvad. Det er ikke noget, der får forældre til at passe bedre på deres børn,« siger han.

Han mener således, det er andre redskaber, der skal tages i brug, hvis forældrene ikke kan håndtere deres børn.

»Når forældre er så ødelagte, at de ikke kan finde ud af at passe på deres børn, så skal børnene ikke være derhjemme. Det hjælper ikke at true dem, for de er i forvejen så marginaliserede og dårligt fungerende, at det ikke hjælper noget. Der er det langt bedre at gå ind og fjerne nogle af de her børn fra forældrene og sætte nogle penge af til, at de kan komme væk, enten i en plejefamilie, en netværksfamilie eller på et opholdssted. Det andet er en politik, der ikke virker,« siger Lars Aslan Rasmussen.

Han mener, man hellere skal styrke de tilbud, der er til unge drenge med minoritetsbaggrund, ligesom man også skal sætte ind over for, at nogle unge muslimer bliver radikaliseret. Lars Aslan mener således, der skal være en dansk imam-uddannelse, så imamer, der virker i Danmark, er bekendt med de normer, der gælder i det danske samfund og prædiker til de unge ud fra dem.

»Nogle unge hører mere efter, hvad parallelsamfundet siger, så der synes jeg, man svigter.«

Dagens Gossip