S: Ingen store skattelempelser på vej til erhvervslivet

Skrevet af admin

04/02/2014

Dagens topnyheder

Erhvervslivet skal ikke sætte næsen op efter store lempelser af skatter og afgifter i forbindelse med de vækstinitiativer, som regeringen ventes at lancere i foråret.

Det fastslår Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen.

- Jeg vil ikke stille nogen i udsigt, at der kommer en vækstplan, der som sidste år laver markante lempelser af forskellige skatter og afgifter.

- Vi er ikke modstandere af at justere på forhold, der forbedrer konkurrenceevnen, men det er ikke det, der vil være omdrejningspunktet i de initiativer, som regeringen vil fremlægge, siger han.

Børsen skriver tirsdag, at avisen fra "centrale regeringskilder" erfarer, at Socialdemokraterne er enig med De Radikale i, at vækstpakken skal indeholde nye lettelser for erhvervslivet.

Men den udlægning kan Jesper Petersen ikke helt genkende.

- Det er ikke noget, vi er ideologisk modstander af at gøre, når det har en rimelighed i forhold til, at vi også har råd til et ordentligt velfærdssamfund.

- Men der ligger ikke et stort antal milliarder kroner ledige, man kan stille erhvervslivet i udsigt, at de kan få i skattelettelser, understreger han.

Mens det altså ikke er skatte- og afgiftslettelser, som kommer til at dominere vækstinitiativerne, så lægger regeringen op til at læne sig op af de anbefalinger, som Produktivitetskommissionen kommer med i foråret.

- Der er fokus på nu at lave forenklinger, at få fjernet administrative byrder, højne den indenlandske konkurrenceevne og i det hele taget øge produktiviteten, så vi får mere ud af pengene.

- Lykkes vi med det, så kan vi både skabe flere arbejdspladser, og det vil også være holdbart, at lønningerne kan stige, siger Jesper Petersen.

/ritzau/