S kalder DFs dagpengereaktion »hyklerisk«

»Det parti, der ikke bare sikrede et flertal i Folketinget for dagpengeforringelserne sammen med Venstre og Konservative, men ligefrem foreslog at forringe dagpengesystemet, forsøger nu at spille de arbejdsløses beskytter,« siger ordføreren og fortsætter:

»Som hovedarkitekt bag halveringen af dagpengeperioden med en meget brutal indfasning, har Kristian Thulesen Dahl udmærket vidst, at hans dagpengereform ville ramme tusinder af almindelige mennesker.«

Foreløbigt har mere end 25.000 danskere mistet retten til dagpenge, og i et interview med Ugebrevet A4 fortæller Dansk Folkepartis leder, at han ikke havde set konsekvensen komme. Derfor vil han nu foreslå et konjunkturbestemt dagpengesystem med højere udbetalinger i begyndelsen af ledighedsperioden.

»Det er åbenbart, at konsekvenserne af dagpengereformen har været voldsommere end ventet. Væksten er udeblevet, og de job, som, vi håbede på, ville komme, er ikke kommet. Og i takt med det bliver vi mere og mere overbeviste om, at det rigtige er et dagpengesystem, der går op og ned med konjunkturerne,« siger han til A4.

Men det giver Leif Lahn Jensen ikke meget for og mener, at Dansk Folkeparti lod lønmodtagerne betale »mod symbolske stramninger i udlændingepolitikken«.

»Sådan har det altid været med Dansk Folkeparti - i sidste ende er de altid klar til at lade lønmodtagerne i stikken og føre borgerlig politik. Det gjorde de i ti år under VK-regeringen, og sådan er det fortsat,« lyder det fra socialdemokraten.

Dagens Gossip