S kalder kritik af Thornings fravær i Fælledparken »københavneri«

Men den undren er udtryk for »arrogance« og »københavneri«, mener Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby, der understreger, at det ikke er første gang, at S-formanden har overladt rampelyset på den store scene i Fælledparken til partiets overborgmesterkandidat.

»Vi har valgt at overlade den store scene til vores overborgmesterkandidat (Frank Jensen (S), red.), og så tager formanden en turné rundt til nogle af de store møder på Fyn og i Jylland,« siger Lars Midtiby.

»Hvis man kigger i historiebøgerne, vil man se, at det også var tilfældet med Nyrup, og for Helle Thornings vedkommende har det skiftet lidt. I ’05, 07 og ’09 talte hun ikke på den store scene i Fælledparken,« siger Lars Midtiby, der minder om, at der også er arbejdervælgere andre steder i landet.

»Nu er der jo heldigvis den type vælgere andre steder end i København. Jeg synes, det er udtryk for en helt utrolig københavneri og arrogance. Vi er i hvert fald mange med jyske rødder, som synes, at møderne i Aarhus og Aalborg og andre steder er mindst lige så vigtige,« siger han.

Spørgsmål: Nogle har spekuleret i, at Helle Thorning-Schmidt har været bekymret for måden, hun ville blive modtaget på. Er der noget i det?

»Det er ren pjat. Det har været sådan også i ’05 og 09, at vi har ladet overborgmesterkandidaten repræsentere partiet på den store scene i Fælledparken, og det har vi syntes har fungeret rigtig godt, og derfor har vi gentaget den skabelon i år,« siger han.

Dagens Gossip