S kalder læge-situation »kritisk«

»Jeg har virkelig hele vejen igennem håbet, at man ville frem til en ny aftale,« siger han og kalder situationen sårbar.

»Det er en kritisk, sårbar og følsom situation, at man står uden aftale på så vigtigt et område i sundhedsvæsenet,« siger han.

Striden mellem regionerne og de praktiserende læger går blandt andet på, hvor meget lægerne selv skal bestemme over deres praksis, og hvor meget regionerne må diktere.

De praktiserende læger har på forhånd truet med at lukke deres praksisser, hvis regeringen griber ind til fordel for regionernes ønsker.

Flemming Møller Mortensen opfordrer til, at man slår koldt vand i blodet.

»Det er tale i en konfliktsituation. Nu synes jeg, man skal slå koldt vand i blodet og se på, hvad der er de væsentligste punkter for de praktiserende læger, og hvad der er de væsentligste punkter set fra regionernes side - og sidst hvad har rigsrevisionen sagt,« siger Flemming Møller Mortensen, der mener, at Rigsrevisionen har nogle vigtige pointer.

»Rigsrevisionen har sagt, at der et misforhold i, at det er det offentlige, der betaler, men at de praktiserende læger i meget høj grad har vetoret på, hvad de vil, og hvad de ikke vil. Det bliver vi nødt til at lytte til politisk«.

Ifølge flere medier kan et regeringsindgreb være lige på trapperne, men det har sundhedsordføreren ingen kommentarer til.

»Det har jeg simpelthen ingen mening eller holdning til. Jeg ved til gengæld, at vi på det politiske niveau er meget opmærksom på situationen,« siger han.

Dagens Gossip