S kommer med nyt krav til regeringens trepartsaftale

Skrevet af admin

18/04/2016

Mest læste i dag

På falderebet for vedtagelsen af trepartslovgivningen kommer Socialdemokraterne nu med et krav om, at regeringen skal justere på bonusordning til virksomheder.

Det skriver Jyllands-Posten.

Regeringen vil have, at det udelukkende er arbejdsgivere, som beskæftiger flygtninge gennem den nyopfundne integrationsgrunduddannelse (IGU), der skal belønnes med en gevinst på op til 40.000 kroner

Men virksomheder, der beskæftiger udsatte danske unge i den lignende ordning, erhvervsgrunduddannelsen (EGU), får ikke en pose med penge.

Mette Frederiksen kalder det overfor Jyllands-Posten "overraskende og påfaldende," hvis regeringen afviser at lytte til både hende og arbejdsmarkedets parter.

- Integration er vigtig – men det må ikke ske på bekostning af andre udsatte grupper. Derfor skal det her selvfølgelig laves om, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, til avisen.

- Jeg har simpelthen ikke fantasi til at forestille mig, at den måde, som man har udformet det på, kan være rigtig. Så jeg synes, man skal få det ændret, siger hun.

Dansk Folkeparti er klar til at lytte til Mette Frederiksens forslag.

- At EGU også skal have et tilskud, synes vi er fornuftigt. Så det kan vi sagtens støtte, siger arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted til avisen.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er ikke afvisende, skriver Jyllands-Posten, der har fået et skriftligt svar fra ministeren.

- Regeringen er naturligvis opmærksom på LO og DA’s anbefaling af en EGU-bonus, og det har vi kontakt med dem om, lyder det.

/ritzau/