S kræver ændringer for handicappede i kontanthjælpsloft

Det er forkasteligt, at handicappede ægtepar på kontanthjælp står til at miste knap halvdelen af deres indkomst, hvis de ikke opfylder reglen om 225 timers arbejde på et år jævnfør reglerne i lovforslaget om kontanthjælpsloftet.

Det mener Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, som vil stille et ændringsforslag til regeringens lovforslag om et "moderne" kontanthjælpsloft.

- Det er fuldstændig forkasteligt og forkert, at Kristian Thulesen Dahl og DF går med til dette. Et handicappet ægtepar, som har rigtig svært ved at finde arbejde, risikerer at miste 160.000 kroner om året i kontanthjælp. Det går simpelthen ikke, siger Leif Lahn.

Hvis den ene ægtefælle ikke opfylder kravet, bortfalder hjælpen ifølge lovforslaget for denne ægtefælle.

Omkring 670 ægtepar mister i gennemsnit 162.000 kroner på årsbasis, skønnes det i lovforslaget, som dog er behæftet med en "betydelig usikkerhed".

Kontanthjælpsmodtagere skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet ved at arbejde, hvad der svarer til seks uger på et år, altså 225 timer.

Men selv om handicappede er jobparate, er det svært for dem at komme ind på arbejdsmarkedet og dermed leve op til reglen ifølge Leif Lahn Jensen.

- Problemet er, at nogle er jobparate, hvis de får de rigtige hjælpemidler, men når de søger job, er der ingen til dem. Vi andre har en beskæftigelsesfrekvens på 75 procent, men de er helt nede på 40 procent.

- Det er derfor, vi laver dette ændringsforslag, for det er utroligt, at regeringen og DF kan være det bekendt. De må forstå, at der er nogle mennesker, som får det rigtig svært i denne situation, siger Leif Lahn Jensen.

Lovforslaget om kontanthjælpsloftet er før blevet ændret flere gange, da det blandt andet kom frem, at nogle handicappede stod til at blive skåret i deres boligydelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip