S kræver ekstrabevilling til presset Skatteankestyrelse

Skrevet af admin

19/04/2016

Dagens topnyheder

På trods af at en ekstrabevilling sidste år gav Skatteankestyrelsen 130 nye medarbejdere indtil 2017, hober klagesagerne sig stadig op i ankestyrelsen.

Nu vil regeringen og Socialdemokraterne bevilge 115 millioner kroner, så man kan fastholde de 130 medarbejdere til 2019, skriver Politiken.

- Det har været vores krav i forbindelse med de forhandlinger, vi har om en retssikkerhedspakke, at der bliver afsat mere mandskab for at komme den sagspukkel til livs, siger skatteordfører for Socialdemokraterne, Jesper Petersen.

- Det Skatteministeriet vurderer er, at man (med ekstrabevillingen, red.) kan komme ned på et acceptabelt niveau af sager, inden det nye ejendomsvurderingssystem træder i kræft.

Et acceptabelt niveau er ifølge Jesper Petersen 5000 ubehandlede sager i 2019.

Der ligger på nuværende tidspunkt cirka 30.000 ubehandlede sager i Skatteankestyrelsen.

I foråret 2019 venter den næste flodbølge af klagesager, når regeringen præsenterer det nye system for danskernes ejendomsvurderinger og giver boligejerne mulighed for at klage over de gamle ejendomsvurderinger.

På trods af, at det ikke er lykkedes at få antallet af ubehandlede sager bragt ned inden for det seneste år, ser skatteordføreren optimistisk på fremtiden for ankeklagenævnet og tror og håber, at sagspuklen bliver mindre.

- Risikoen er, at hvis man ikke laver den bevilling, som vi ønsker, og skatteministeren nu imødekommer, så vil man risikere, at sagspuklen bare bliver endnu større, og at hele systemet sander til i klager, siger Jesper Petersen.

- Vi synes, det er en vigtig del af retssikkerheden på skatteområdet, at klagesystemet fungerer og at der er en rimelig sagsbehandlingstid. Det er der ikke for tiden, og det vil kun blive endnu værre, hvis man ikke laver denne bevilling.

Skatteankestyrelsen fik sidste år en ekstra bevilling på 180 millioner kroner. Dermed blev det muligt for styrelsen at ansætte de 130 nye medarbejdere.

/ritzau/