S kræver flere fængselsbetjente efter skudepisode

Skrevet af admin

13/07/2016

Dagens topnyheder

Justitsminister Søren Pind (V) må sætte alle ressourcer ind for at finde voldsmænd, som angriber fængselsbetjente. Samtidig skal der ansættes flere fængselsbetjente, og farlige fanger som bandemedlemmer skal placeres i særlige afdelinger i fængslet.

Det siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter at en fængselsbetjent tirsdag aften blev skudt i benet af en maskeret mand ved Nyborg fængsel.

- Det handler om at komme problemet grundlæggende til livs. Sandheden er, at de mennesker, som står bag, ikke reagerer på hårdere straffe. Vi bakker op om hårdere straffe. Men vi skal også opbygge respekt for offentligt ansatte, siger Trine Bramsen.

Søren Pind har på Facebook taget skarp afstand fra overfaldet. Han påpeger, at regeringen vil skærpe straffen med en tredjedel for overfald på personer i offentligt hverv. Det sker med respektpakken, som han i maj fremlagde med de borgerlige partier.

Socialdemokraterne vil også se på antallet af fængselsbetjente, når partierne til efteråret forhandler en ny aftale for Kriminalforsorgen, fastslår Trine Bramsen.

- Vi kommer til at kigge på fængselsbetjentenes ressourcer, og hvordan de er rustet i fængslet. De skal kunne opfange signaler, når der er truende grupperinger. Men de skal også kunne sektionere rockere og bandemedlemmer, siger Trine Bramsen.

Spørgsmålet: Men er problemet ikke, at disse voldsmænd internt stiger i graderne, jo grovere de er?

- Jo. Derfor kan fængselsstraffe ikke stå alene. I fængslerne skal der være ressourcer til at læse og forstå dem, så vi kan håndtere dem. Men der skal falde en meget hård og kontant straf, siger Trine Bramsen.

- Det er under ingen omstændigheder acceptabelt at begå overfald på offentligt ansatte.

/ritzau/