S kræver svar på flygtningeannoncer i kontroversiel avis

Skrevet af admin

20/10/2015

Mest læste i dag

Det må aldrig gentage sig, at en dansk regering trykker annoncer i en avis som As-Safir.

Den libanesiske avis er kendt for at være talerør for den islamistiske milits Hizbollah, men i sidste måned blev Venstre-regeringens meget omtalte flygtningeannoncer trykt i avisen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal tirsdag i samråd om sagen, og Dan Jørgensen, udlændinge- og integrationsordfører for Socialdemokraterne, vil have klare svar fra ministeren.

- Det virker meget besynderligt, at regeringen ikke har undersøgt, hvilke aviser man trykker disse annoncer i.

- At bruge danske skatteyderpenge på at trykke annoncer i en avis, som mange betragter som talerør for Hizbollah, er ikke noget, man normalt forbinder med en dansk regering, siger han til Ritzau.

I annoncerne, som også blev trykt i andre libanesiske aviser, oplyser de danske udlændingemyndigheder om ændringer i vilkår for ophold i Danmark, som den nye regering har gennemført.

Blandt andet står der, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år, efter at man som flygtning er kommet til landet.

- Det kan være, at regeringen har sagt, at vi støtter denne avis af en eller anden årsag, selvom vi ikke burde gøre det. Måske siger Støjberg det, og så må vi lægge et massivt politisk pres på, at det ikke gentager sig, siger Dan Jørgensen og tilføjer:

- Det kan også være, at der er tale om sjusk. Og vi skal vide, om ministeren har presset noget igennem, inden der var foretaget de ordentlige undersøgelser.

Folketingets Ombudsmand har rejst en sag om annoncerne, fordi de beskyldes for at være vildledende.

- Der tegner sig et uskønt billede, hvis man end ikke har haft styr på fakta. Noget tyder på, at man har hastet og presset noget igennem, siger Dan Jørgensen.

Ombudsmanden mener, at annoncerne i den samlede kontekst "fremstår som egnet til misforståelser" for flygtninge.

/ritzau/