S kritiserer LA og V for »angreb på politiet«

Venstre bakker umiddelbart op om tankerne, og det undrer retsordfører Ole Hækkerup (S).

»Jeg synes i virkeligheden, at Venstres begejstring er det mest overraskende. Man kan forstå, at Liberal Alliance foreslår udlicitering af politiopgaver, fordi de repræsenterer en form for liberalisme på speed, men jeg havde egentlig en fornemmelse af, at Venstre var mere skeptiske over for udliciteringen af netop den slags opgaver,« siger Ole Hækkerup og uddyber sin skepsis:

»Man kan ikke udlicitere myndighedsopgaver. Politiet har en særlig ret til magtanvendelse og til en masse ting, som almindelige borgere aldrig kan få ret til. Det er helt håbløst, at man vil overdrage den myndighed og autoritet til private virksomheder.«

Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll peger i Jyllands-Posten på, at udlicitering langt de fleste steder har gjort tingene billigere og frigivet ressourcer, men det argument køber Ole Hækkerup ikke.

Han kalder forslaget for et »angreb på politiet«, fordi det ganske enkelt vil medføre fyringer.

»Jeg vil faktisk sige, at Liberal Alliance og Venstre går til angreb mod politiet, fordi forslaget om udlicitering har den konsekvens, at man vil komme til at fyre politifolk, fordi man vil få udgifter til eksterne aktører og dermed udgifter til flere ansatte end det antal, vi i dag har ansat til opgaverne, og det vil skabe større utryghed for den enkelte borger i Danmark. Det siger Liberal Alliance og Venstre bare ikke højt,« siger han.

Dagens Gossip