S: Lad fængselsbetjente aflaste presset politi

Mens det danske politi i en længere periode har været under hårdt pres, blandt andet på grund af det forhøjede beredskab efter skudangrebene i februar, står det anderledes til for landets fængselsbetjente.

Der er færre kriminelle i fængslerne, end der har været længe, og dermed har fængselsbetjentene mindre at lave end tidligere.

Nu skal fængselsbetjente overtage flere opgaver fra politiet, lyder logikken derfor hos Socialdemokraterne. Det skriver DR Nyheder.

Fængselsbetjentene kan blandt andet overtage opgaver som transport af indsatte fra fængsler til retssager, hjemsendelse af kriminelle udlændinge og tjansen med at sidde i politiets fotovogne.

- Fordelen er, at vi aflaster vores politi, så de kan bruge kræfterne på at opklare kriminalitet og på at være til stede på gaderne, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen til DR Nyheder.

Socialdemokraterne vil lægge forslaget på bordet, når der inden for nogle uger tages hul på de forestående forhandlinger om et nyt politiforlig.

I Fængselsforbundet, som organiserer fængselsbetjente i Danmark, er man meget positiv over for det socialdemokratiske forslag.

Det er "en rigtig god idé", lyder det fra forbundsformand Kim Østerbye, som for nylig selv har foreslået at lade fængselsbetjente sidde i politiets fotovogne.

Hos Politiforbundet har man afvist forslaget om at lade fængselsbetjente sidde i politiets fotovogne, men formand Claus Oxfeldt er til gengæld positiv over for at lade endnu flere kørselsopgaver overgå fra politiet til landets fængselsbetjente.

- Det kunne måske godt give meget god mening, siger Claus Oxfeldt.

- Det er sådan i dag, at fængselsvæsnet allerede tager sig af alle andre transporter af fanger. Det er jo kun fordi, at der ikke er faldet dom, at det stadig er en politiopgave. Så det lyder bestemt ikke helt tåbeligt, siger han.

Han mener dog ikke, at man skal lade fængselsbetjente overtage opgaver med såkaldt politimyndighed, hvor der eksempelvis udskrives bøder.

Politikere fra både rød og blå blok sagde fredag til Ritzau, at de ikke var afvisende over for idéen om at lade fængselsbetjente overtage visse opgaver.

Og Liberal Alliance og Konservative tager varmt imod forslaget fra Socialdemokraterne ifølge DR.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip