S: Lægerne forstår ikke alvoren

»Jeg forstår ikke, at de ikke tager sig sammen og virker konstruktive. Det er som om, at de ikke har forstået alvoren i det her og forsøger at spille kritisk forhandlingsretorik i 11. time. Men klokken er altså over 12, og der er sendt et politisk udkast til løsning af nogle væsentlige problemstillinger,« siger Flemming Møller Mortensen.

Han mener, at regeringen med sin beslutning fredag om at gribe ind i konflikten mellem læger og regioner og forlænge aftalen et år har givet tid og spillerum til, at parterne kunne nå frem til en løsning.

Spørgsmål: Lægerne mener, at regeringen og regionerne med lovforslaget overtager styringen af klinikkerne?

»Vi har sendt tydeligt politisk signal om, at der er nogle væsentlige punkter, der ikke står til drøftelse. Det er helt i overensstemmelse med, hvad rigsrevisor har sagt til os om, at der ikke er tilstrækkelig styring med organsieringen og kvaliteten i almen praksis. Det kan vi ikke sidde politisk overhørigt,« siger Flemming Møller Mortensen.

Han henviser til, at regeringen med sit lovforslag blandt andet vil sikre, at alle har adgang til en praktiserende læge - også i yderområder, ligesom at alle skal sikres behandling af ensartet kvalitet.

Flemming Møller Mortensen understreger, at det offentlige står klar til at hjælpe de borgere, der eventuelt vil blive mødt af lukkede døre hos de praktiserende læger fra 1. september.

»Det offentlige har et beredskab. Der er ingen borgere, der skal være bange for ikke at blive behandlet,« siger Flemming Møller Mortensen.

Dagens Gossip