S langer ud efter V og K i sag om syriske flygtninge

»De har hele tiden vidst, at Flygtningenævnet arbejdede ud fra de regler. Det har været alment kendt i Folketinget de seneste to år og fungerede også under den tidligere VK-regering. Derfor er det politisk plattenslageri af værste skuffe, at de melder ud, som de gør nu,« siger Trine Bramsen (S) til avisen.

Lempelserne letter syrernes adgang til asyl på grund af den generelle sikkerhedssituation i landet.

Ifølge de Konservatives indfødsretsordfører, Tom Behnke (K), er ændringerne »en blankocheck« til de syriske flygtninge. Han afviser, at partiet bedriver »politisk plattenslageri«:

»Det kan godt være, at vi tidligere er blevet orienteret om det, men det har aldrig stået klart, at der var tale om en decideret kortslutning af Folketingets udlændingepolitik, som det nu er helt tydeligt, at det er«.

Ifølge Flygtningenævnet er lempelserne baseret på en dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der gav en somalisk flygtning fra et af de mest uroplagede områder i Somalia medhold i, at han skulle have asyl i Storbritannien på grund af omfattende krigsforbrydelser i den del af landet.

Venstres integrationsordfører, Inger Støjberg (V), mener ikke, at sagerne om Somalia og Syrien kan sammenlignes, da der i Somalia var tale »om et meget begrænset område«, mens den anden lempelse »handler næsten om hele Syrien«. Hun mener ikke, at asylsystemet kan opretholdes »hvis man bare giver en generel asyl«.

Dansk Folkepartis integrationsordfører, Martin Henriksen (DF), er ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten enig, men kritiserer også Venstre og de Konservative for ikke at have reageret i tide.

Dagens Gossip