S: Lars Løkke undviger ubekvemme spørgsmål om diæter

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, forholder sig ikke til det mest centrale spørgsmål om de næsten 9000 kroner i diæter, han fik fra klimaorganisationen GGGI i 2012, når han på Facebook forsikrer, at han har betalt sin skat.

Det mener Socialdemokraternes klimaordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det centrale spørgsmål er jo, hvorfor han insisterer på, at han ikke har fået nogen penge i 2012, når det senere viser sig, at han har fået penge, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det nytter ikke, at man gemmer sig bag Facebook, hvor man kan svare på det, man synes er bekvemt, tilføjer hun.

Pernille Rosenkrantz-Theil er ikke tilfreds med Venstre-formandens forsikring om, at han har helt styr på skattebetalingerne i 2012 - og at han faktisk ligefrem har betalt for meget i skat.

Lars Løkke Rasmussens kommentar kommer, efter at Berlingske har skrevet, at han som GGGI-formand modtog 8784,50 kroner i diæter fra Global Green Growth Institute i 2012.

På det historisk lange pressemøde om sine rejsevaner afviste han ellers at have fået diæter det år.

- Det giver et indtryk af, at "går den, så går den", og jeg synes, at han skylder at stille sig frem og svare på de her spørgsmål, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Hun erkender, at det ikke er et meget stort beløb, GGGI-formanden har fået udbetalt, men mener, at det er en principiel sag.

- Det giver en fornemmelse af, at der er flere spørgsmål, der ikke er afdækket, siger hun.

Heller ikke SF's politiske ordfører, Jonas Dahl, er imponeret over Lars Løkkes Facebook-svar.

- Jeg håber da, at det er rigtigt, at Lars Løkke har betalt sin skat. Men det er klart, at med den debat, der er rejst i Berlingske, så er det på sin plads, at han får det undersøgt. Venstres nidkærhed over for andre politikeres skattebetalinger er jo velkendt, siger han.

- Sagen tyder på, at der er endnu mere rod i den organisation, hvor Lars Løkke er formand. Det tegner et billede af, at man ikke har styr på, hvad der går ind, hvad der går ud, og hvad der går i hvilke lommer, siger Jonas Dahl.

På det historisk lange pressemøde 20. oktober sagde Venstre-formanden blandt andet:

- Bare for, at det er helt klart: Jeg har ikke modtaget noget honorar eller nogen diæter eller andet i 2012 fra GGGI.

/ritzau/

Dagens Gossip