S ligger lunt i svinget forud for kommunalvalget

Selv om det kniber for Socialdemokraterne at samle vælgeropbakning blandt danskerne, når det gælder landspolitik, ser det straks bedre ud, når det handler om lokalpolitik.

Det viser den seneste meningsmåling fra Voxmeter.

Socialdemokratiet står således til at få 30,4 procent af stemmerne ved kommunalvalget den 19. november, og det er 1,0 procentpoint mere i forhold til seneste måling.

Det er samtidig på højde med resultatet fra kommunalvalget i 2009, hvor partiet fik 30,6 procent af stemmerne.

Ifølge valgforsker og professor ved Syddansk Universitet, Ulrik Kjær, er det lidt overraskende, at Socialdemokratiet står så godt i meningsmålingen, da mange forventer, at partiet vil gå tilbage ved det kommende kommunalvalg.

- Den kritik, de får landspolitisk, bider ikke på samme måde kommunalt. Lokalt har man ikke været ramt af løftebrudsdiskussionen, og de borgmestre, der har ført lyseblå politik, skræmmer ikke på samme måde vælgere væk ude i kommunerne, siger han.

Ud over at Socialdemokratiet står til at få et godt valg, ser det også lyst ud for Danmarks andet store parti Venstre.

Ifølge Voxmeter-målingen står partiet til at få 30,2 procent af stemmerne, og dermed lader det til, at formand Lars Løkke Rasmussens sag om dyre rejser og problematiske bilag ikke får nævneværdig indflydelse på kommunalvalget.

Samlet set står Venstre og Socialdemokratiet til at få 60,6 procent af stemmerne, og Ulrik Kjær vurderer, at de to partier lukrerer på, at danskerne ikke kan danne sig et fornuftigt overblik over det politiske landskab til kommunalvalget.

- Vælgerne har måske ikke sat sig ind i samtlige partier og lister, der stiller op i en given kommune, siger Ulrik Kjær og fortsætter:

- Socialdemokratiet og Venstre har en historisk lokal forankring som gør, at de er svære at spille af banen.

Ved kommunalvalget i 2009 fik Socialdemokraterne 49 borgmesterposter, mens Venstre fik 31.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip