S: »Meget dårlig ide« med dansk asyl til Snowden

Ønsket kommer ellers fra De Radikales tidligere kulturminister Uffe Elbæk (R), som onsdag skriver onsdag på sin Facebook-side, at: »Jeg ville i hvert fald være stolt, hvis Danmark ville give Edward Snowden asyl. Det ville være en demokratisk markering af de store«.

Det er Jeppe Kofod (S) ikke enig i:

»Det ville være en meget dårlig idé. Diskussionen om Edward Snowdens handlinger er noget, de skal tage i retssystemet, og det skal vi ikke blande os i herhjemme,« lyder det.

Jeppe Kofod mener dog, at whistlebloweren, der er eftersøgt i USA for at have lækket omfattende oplysninger om adskillige globale overvågningsprogrammer, har affødt nogle interessante diskussioner. Snowdens læk har vist, hvordan internetbrugeres gøren og laden på nettet bliver opsnappet og analyseret af den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA. Den tidligere efterretningstekniker er midt i et diplomatisk tovtrækkeri mellem USA og Rusland, hvor han i øjeblikket befinder sig.

»Han har bestemt rejst nogle interessante diskussioner, og dem synes jeg, vi skal tage. Men det ville være helt forkert af Danmark at gå ind og blande os i en intern rets- og asylsag. Jeg vil ikke dømme Snowden,« siger Jeppe Kofod.

Dagens Gossip