S: Ministerens meldinger om skattelettelser er rundtossede

Skrevet af admin

26/04/2016

Dagens topnyheder

Var der råd til skattelettelser, da regeringen gennemførte dem sidste år? Og er der råd til nye skattelettelser, når regeringen efter planen vil forhandle skattereform til efteråret?

De spørgsmål vil Socialdemokraternes skatteordfører Jesper Petersen have svar på, efter at skatteminister Karsten Lauritzen (V) et halvt år efter forhandlingerne om finansloven gør sig overvejelser om de skattelettelser, som hans parti indførte.

I en kronik i Børsen tirsdag skriver Karsten Lauritzen:

- Vi må erkende, at hvis de økonomiske udfordringer havde været lige så lysende klare i efteråret, var flere af de penge, som gik til erhvervslivets skattelettelser, nok gået til øget velfærd eller til flygtningeregningen.

I et kort interview med avisen understreger skatteministeren dog, at han ikke fortryder skattelettelserne:

- Jeg fortryder ingen skattelettelser. Jeg glæder mig over dem, siger han til Børsen.

Jesper Petersen mener, at Karsten Lauritzen nu må udrede sagen på et samråd i Folketinget:

- Ministeren må være helt rundtosset. Først skriver han en ting for så straks derefter at beklage og sige det modsatte, siger Jesper Petersen og tilføjer:

- Mit bud er, at Karsten Lauritzen er blevet banket på plads af Løkke, fordi han kom til at sige sandheden om, at der ikke er råd til skattelettelser i efteråret. Og det er måske regeringens problem, siger Jesper Petersen.

Før efterårets forhandlinger er regeringen presset fra den ene side af Liberal Alliance, der har truet med at udløse valg, hvis ikke der kommer en mærkbar nedsættelse af topskatten.

Fra den anden side er regeringen presset af Dansk Folkeparti, som afviser, at der er råd til skattelettelser. Det kan ikke lade sig gøre i den nuværende situation med stadigt stigende milliardudgifter til flygtninge, mener DF-formand Kristian Thulesen Dahl.

/ritzau/