S: Nævn skal skride ind over for terror-TV

Det mener Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen (S).

»Det er selvfølgelig bekymrende, hvis der er forbindelser mellem stormoskéen og ekstreme islamiske grupper. Vi har et lovgrundlag for, at Radio- og TV-nævnet kan skride ind, hvis de sender programmer, der er med til at fremme terrorisme,« fastslår han.

En talsmand fra Dansk Islamisk Råd, der står bag opførslen af moskéen, sagde torsdag til Berlingske Nyhedsbureau, at moskéens mediecenter vil samarbejde med TV-stationerne Al Jazeera, Al-Aqsa TV og Huda TV.

»Vi får en streaming server, og det er primært til Al Jazeera - ikke til Al-Aqsa. Udsendelserne bliver ikke brugt i Danmark. Vi sender dem videre til dem,« sagde talsmand Mohamed al Maimouni fra Dansk Islamisk Råd.

Al Jazeera er kendt som Mellemøstens CNN, og Mogens Jensen forklarer, at han ikke ser nogen form for problemer med den del af aftalen. Hvad angår udsendelserne til Al-Aqsa, så vil medieordføreren nu afvente deres konkrete indhold, før han vil svare på, om det er problematisk.

»Vi er nødt til at se indholdet af udsendelserne, før vi kan bedømme deres karakter. Men vi har skærpet lovgivningen, så Radio- og TV-nævnet kan nedlægge forbud mod udsendelser, der har til formål at fremme terrorisme.«

Mogens Jensen erkender, at det kan blive svært for Radio- og TV-nævnet at skride ind over for udsendelser, som måtte have et budskab om terrorisme, men som ikke bliver sendt i Danmark. Men så må man se på terrorloven, forklarer han.

»Vi har ikke hjemmel i radio- og TV-loven til at skride ind i forhold til andre udsendelser end dem, der sendes i Danmark. Men om der er anden form for lovgivning, der kan anvendes, hvis det viser sig at udsendelserne bidrager til terrorisme, kan jeg ikke vurdere. Men det er ikke acceptabelt, at man producerer udsendelser i Danmark, som fremmer terrorisme. Så må vi se på, om terrorlovgivningen kan anvendes,« siger han.

Hamas er et palæstinensisk og islamistisk politisk parti, som figurerer som en terrororganisation på EUs terrorliste.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip