S og DF: Der er intet nyt i Løkkebrev

Skrevet af admin

14/10/2013

Dagens topnyheder

Der er intet nyt, og der mangler stadig en del svar, selvom Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i et brev til Venstres medlemmer erkender, at han burde have ændret de luksuriøse rejseregler i klimaorganisationen GGGI tidligere.

Sådan lyder meldingen samstemmende fra Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby og Pernille Rosenkrantz-Theil fra Socialdemokraterne.

- Han fremstiller det som om, at den her organisation er en supertanker, der skal vendes rundt. Men det drejer sig ikke om, at han skulle ændre rejseregler for en hel organisation. Den eneste, der skulle ændre adfærd, var ham selv.

- Der er jo ikke noget nyt i det brev her, for han fremlægger ikke sine bilag, og de skal lægges frem, siger Rosenkrantz-Theil, der er Socialdemokraternes klimaordfører.

Helt konkret mangler hun svar på, hvordan pengene er blevet brugt.

I Lars Løkkes egenskab af bestyrelsesformand for GGGI, der modtager 90 millioner kroner i dansk udviklingsbistand, har han fløjet på første klasse en del gange.

Løkke har på 15 rejser brugt 770.000 kroner alene på flybilletterne. Men derudover har han hidtil også nydt det særlige privilegium at have ret til at overnatte i junior-suiter på hoteller, ligesom han som en særlig ordning også har haft adgang til rejsediæter.

- Det bedste, Lars Løkke kan gøre i denne sag, er selv at kræve, at der kommer en udlevering af dokumenterne. Hvis han ikke gør det, så kan man blive ved med at finde sjove historier, siger Hans Kristian Skibby, der er udviklingsordfører for Dansk Folkeparti.

Enhedslistens udenrigsordfører Christian Juhl mener, at han bør betale pengene tilbage:

- Hvis Lars Løkke står ved, at han har haft et stort overforbrug, vil det klæde ham, at han frivilligt betaler pengene tilbage - enten til Danida eller til GGGI. Pengene er bevilget til udviklingsbistand og bør tilbages til fattige mennesker i den tredje verden.

SF's politiske ordfører Jonas Dahl mener, at Lars Løkke ikke rammer det væsentlige i sagen med sit indlæg:

- Jeg synes ærlig talt, det er en lang søforklaring, vi får fra Lars Løkke. Han skylder at lægge bilagene frem som formand for foreningen i stedet for at undslå sig.

- Det her brev rejser flere spørgsmål, end det besvarer. Han skylder stadig selv at stå frem med en forklaring på, hvad der er sket i denne sag.

/ritzau/