S og DF kræver flere stramninger for folk på tålt ophold

Skrevet af admin

02/06/2016

Dagens topnyheder

Venstre-regeringen kom torsdag i mindretal i folketingssalen og skal nu undersøge mulighederne for at skærpe forholdene for folk på tålt ophold.

Det sker på næsten samme tid, hvor udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er kommet med forslag om stramninger på netop det område.

Men Støjbergs forslag om elektroniske fodlænker og et tvunget ophold på et udrejsecenter i Ikast er ikke nok.

Det mener både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som var med til at bringe regeringen i mindretal. Begge partier kræver yderligere stramninger.

Trine Bramsen, retsordfører for Socialdemokraterne, kritiserer desuden Støjberg for at have lukket et udvalg, som var i gang med at undersøge yderligere tiltag i forhold til tålt ophold for så at komme med forslag alligevel.

- Støjberg har selv nedlagt det udvalg, som var i gang med at se på, hvordan man gør i andre lande.

- Først når vi bringer hende i mindretal, finder hun på, at hun alligevel skal fremlægge udvalgets anbefalinger, siger Trine Bramsen.

Udlændinge havner på tålt ophold, hvis de ikke kan udsendes til hjemlandet trods en udvisning fra Danmark. Det strider mod Danmarks internationale forpligtelser at tvangsudsende folk, der risikerer forfølgelse i hjemlandet.

Stramningerne indebærer blandt andet, at alle 69 personer på tålt ophold skal flyttes til Kærshovedgård i en midtjysk skov ved Ikast, hvor de får uhyre svært ved at fortsætte deres dagligdag. Derudover skærpes straffene for at overtræde opholds- og meldepligt.

- Disse personer er ikke ønsket i Danmark, typisk fordi de har begået meget grov kriminalitet, men alligevel er de i Danmark.

- Vi skal se på, om man kan stramme processerne for at sende disse mennesker hjem fra de lande, de kommer fra, siger Bramsen.

- Vi skal se på, om der er ro i dele af det land, de skal sendes tilbage til, eller om de politiske forhold har ændret sig, siger hun.

Martin Henriksen, udlændinge- og integrationsordfører for DF, er enig

- Vi mangler i ministerens udspil, at vi skal udvise nogle af dem, der er på tålt ophold. Og vi synes, at alle skal have elektronisk fodlænke på fra dag et, når de kommer på tålt ophold, siger han.

/ritzau/