S og DF vil have regeringen til at stramme asylreglerne igen

I oktober søgte op mod 3500 flygtninge asyl i Danmark. Det er det højeste antal asylansøgere i Danmark i en måned nogensinde.

Tallet får Socialdemokraternes udlændingeordfører Dan Jørgensen til at beskylde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) for bevidst at føre vælgerne bag lyset, da han under valgkampen sagde, at hans regering ville lave en straksopbremsning for antallet af asylansøgere.

- Det var vælgerbedrag, da Løkke sagde han ville lave en straksopbremsning. Tallet stiger og stiger. Hvem ved, det kan være, det var det, Venstre vandt valget på. Han skylder vælgerne en undskyldning, siger han til Ritzau.

Dan Jørgensen ser gerne selv, at der bliver strammet på asylreglerne.

- Vi vil blandt andet se på reglerne for familiesammenføring, der kan strammes. Men det er begrænset, hvad vi kan gøre. Det vidste Løkke også godt, da han lovede noget, han vidste, han ikke kunne holde. Man kan ikke bare lave en straksopbremsning, siger han.

Også Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, kan huske, hvad statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede under valgkampen.

- Jeg må minde Venstre om, at de gik til valg på at begrænse tilstrømningen, og det er ikke sket i tilstrækkeligt omfang, hvilket de seneste tal bekræfter. Det er det, som Dansk Folkeparti forventer at regeringen forholder sig til, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Martin Henriksen efterlyser derfor en klar plan fra regeringen for at begrænse asyltallet, som den lovede.

- Det står ikke tindrende klart for mig, hvad regeringen præcist agter at gøre ved det stigende antal flygtninge og migranter, som ønsker asyl i Danmark. Derfor opfordrer vi regeringen til at komme på banen med nye initiativer og tiltag, som tjener det formål at bremse tilstrømningen, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip