S og K opfordrer minister til at lukke tomme asylteltlejre

Skrevet af admin

02/06/2016

Dagens topnyheder

Socialdemokraterne har ikke noget imod at lade asylansøgere overnatte i et telt. Men så længe der er indkvarteringsmuligheder i rigtige huse, er der ingen grund til at oprette teltlejre.

Og slet ikke, når to teltlejre har stået tomme i et halvt år, hvilket har kostet mindst 17 millioner kroner, påpeger indfødsretsordfører Matias Tesfaye (S).

- Regeringen har tilsyneladende valgt den dyreste løsning. Og det forstår vi ikke.

- Vi er tilfredse med, at regeringen har forberedt sig på, at teltlejrene kunne sættes op, hvis asylpresset pludselig steg. Men vi forstår ikke, at man i så mange måneder har haft teltlejrene kørende.

De to tomme teltlejre ligger i Vordingborg på Sydsjælland og ved Kliplev i Sønderjylland.

Det har kostet 17 millioner kroner at etablere og opretholde to modtagecentre, som på syvende måned står gabende tomme. Det viser tal fra Rigspolitiet, som Radio24syv har fået aktindsigt i.

- Vi opfordrer regeringen til at genoverveje, om det virkelig er nødvendigt at bruge penge på at bevogte og opvarme de her teltlejre, når vi har kapacitet på eksisterende asylcentre og andre steder, hvor vi kunne leje os ind billigere og mere effektivt, siger Matias Tesfaye.

Også støttepartiet De Konservative vil have lejrene lukket. Integrationsordfører Naser Khader minder om, at antallet af asylansøgere er dalende.

- Tidligere modtog vi flere hundrede asylansøgere om ugen - nu modtager vi under hundrede. Når der ikke længere er et behov, så skal man pille lejrene ned, alt andet er spild af penge, siger han til Radio24syv.

- Vi behøver heller ikke at opretholde lejrene for at sende et signal om, at man skal søge andre steder hen. Folk har forstået budskabet med vores annoncer og med smykkeloven.

/ritzau/