S og K vil lave beredskab mod rockerborge i hovedstaden

De to partier håber, at pakken hurtigt kan blive vedtaget i udvalget, så der kan skrides ind over for den nuværende problematik i Vanløse, hvor Bandidos har åbnet en afdeling midt i et boligområde.

»Det vigtigste er, at politiet og kommunen hele tiden stresser rockerne. Som det er nu, er det jo nærmest rockerne, der sætter dagordenen, og det skal vi have brudt,« siger Jakob Næsager (K), borgerrepræsentant for de Konservative og ordfører i Teknik- og Miljøudvalget.

I antirocker-pakken foreslås det, at man rammer rockerne på pengepungen. Det skal ske igennem et samarbejde med blandt andet Københavns Politi, SKAT, fødevaremyndighederne og miljøkontrollen.

»Det er jo nærmest et tag-selv-bord for SKAT at tage derud (Vanløse, red.) og tjekke biler,« siger Jakob Hougaard (S), borgerrepræsentant for Socialdemokraterne og ordfører i Teknik- og Miljøudvalget.

Politiet skal, hvis antirocker-pakken bliver vedtaget tjekke alle, der vil ind i rockerborgen, bilerne omkring og selve huset. Håbet er, at det vil stresse Bandidos ud af huset.

»Jeg forventer, at man i løbet af de næste uger vil være massivt til stede i Vanløse, og at rockerne forhåbentlig bliver så trætte af det, at de finder et andet sted. Rockerne har jo tilbudt grundejerforeningen at flytte, hvis de betalte dem en halv million. Dermed har rockerne erkendt, at de er uønskede i kvarteret. Men de skal ikke have lov til at opkræve dummebøder fra naboerne. Vi må som myndighed sikre, at der bliver lagt det fornødne pres på, at de forsvinder, og hvis de ikke forsvinder af sig selv, må vi tage hårde metoder i brug,« siger Jakob Næsager (K).

En mulighed kunne være ganske enkelt at købe ejendommen. Det gjorde Holbæk Kommune i slutningen af 2012, da den var plaget af en rockerborg i hjertet af byen. Den tidligere rockerborg er nu en ungdomsklubcafé for kommunens unge.

»Nu skal rockerne jo ikke ind og diktere prisen, men jeg vil ikke afvise, at man skal forsøge at gøre det samme her. Men ingen skal tjene penge på det. Og så skal der jo være en grund til at købe huset. Det kunne jo for eksempel være at åbne en børnehave i området. Alle muligheder skal være åbne,« siger Jakob Hougaard (S).

»Det er vigtigt at sende et signal til rockermiljøet om, at vi ikke vil have dem i København,« uddyber han.

Dagens Gossip