S og R går hver sin vej i politiforhandlinger

Mens De Radikale mandag forlod politiforhandlingerne - især på grund af regeringens ønske om at finansiere flere betjente med besparelser på ungdomsuddannelser - så bliver partiets gamle regeringspartner, Socialdemokraterne, ved forhandlingsbordet.

Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Vi er stadig med. Vi forhandler fortsat i forsøget på at minimere skaderne, når det gælder regeringens planer om besparelser på 500 millioner koner på ungdomsuddannelserne. Det synes vi - og det har vi sagt hele vejen igennem - er en rigtig dårlig idé, siger han.

Regeringen satte besparelserne på ungdomsuddannelserne op som en form for adgangsbillet til overhovedet at forhandle om politiaftalen, og det har længe stået klart, at det var De Radikale, der hang yderst på vippen i forhold til forhandlingerne.

Man skal tilbage til 2003 for at finde et politiforlig, der ikke rakte hen over midten i dansk politik. Og med De Radikales farvel, er der altså kun Socialdemokraterne tilbage fra den røde blok.

- For os er det vigtigt at få et godt politiforlig, men vi håber, at vi kan overbevise regeringen om, at det ikke alene er ungdomsuddannelserne, der skal betale regningen for det, siger Nicolai Wammen.

- Jeg er ked af, at De Radikale ikke længere er med, men jeg har respekt for deres beslutning. Men vi forhandler fortsat for en god aftale for dansk politi og for, at vi kan få en finansiering, der er anderledes end den adgangsbillet, som regeringen har lagt på bordet.

/ritzau/

Dagens Gossip