S og R kæmper mod karakterkrav på 4 til gymnasiet

Skrevet af admin

20/03/2016

Dagens topnyheder

Socialdemokraterne og Radikale Venstre kommer ikke til at stå bag en gymnasiereform, der kræver, at folkeskoleelever har fået mindst 4 i dansk og matematik for at blive optaget på det almene gymnasium.

Det understreger partiformændene, Mette Frederiksen (S) og Morten Østergaard (R) i et interview med Politiken.

Dermed er de lodret imod Venstres ønske om et adgangskrav på 4 i den kommende gymnasiereform.

- Vi vil ikke være med til en gymnasiereform, der skævvrider vores land, siger Frederiksen forud for forhandlingerne, der ventes skudt i gang efter påske.

De to partier er ikke imod et adgangskrav, men karakteren 4 er for høj. I stedet ønsker de at sidestille kravet til gymnasierne med adgangskravet til erhvervsskolerne, hvor der kræves minimum 02 i dansk og matematik for optagelse.

- Derfor er det helt skævt, hvis der ikke skal være de samme forudsætninger for at starte i gymnasiet, siger Østergaard.

Med adgangskravet 02 ville 1,3 procent af studenterne fra 2014 ikke have opfyldt kravene. Ved 4 ville det være 9 procent, og det er alt for mange, mener de to partiformænd.

Dermed står de fast på det krav, der sidste år førte til et sammenbrud i forhandlingerne om en kommende gymnasiereform.

Dansk Folkepartis gymnasieordfører, Marie Krarup, mener, at S og R "svigter de unge" med forslaget.

- Gymnasiet skal være på et højt fagligt niveau, og det kan folk ikke klare, hvis de har så lavt et niveau, siger hun til Politiken og foreslår et adgangskrav på 6 i gennemsnit.

Med det krav ville 62 procent af studenterne fra 2014 være ikke kommet ind. For indvandrere og efterkommere fra ikke- vestlige lande ville det være 80 procent.

/ritzau/