S og R splittet i asylpolitikken

»Når man kommer som asylansøger, skal man have et minimum af netværk. Så hvis man alligevel har familie i landet, giver det mening, at man kan trække på det netværk,« siger næstformand i Radikal Ungdom Morten Schiellerup Bager.

I den radikale folketingsgruppe kalder partiets nye udlændingeordfører Marlene Borst Hansen ifølge altinget.dk vedtagelsen »spændende«, men hun afviser samtidig, at »man bare kan nedlægge asylcentrene.«

Marlene Borst Hansen mener i stedet, at man skal diskutere, om man ikke skal åbne endnu mere op for, at folk kan bo uden for centrene.

»Her har vi brug for at få nogle vurderinger fra centerledere og andre fagfolk,« siger hun og understreger, at hun »personligt godt kan lide tanken om, at man ikke nødvendigvis skal bo på et center, mens man får sin sag prøvet,« siger hun.

Socialdemokratiets udlændingeordfører Ole Hækkerup er imidlertid ikke voldsom imponeret over Radikale Ungdoms vedtagelse af asylpolitikken.

»Det er jo alle mulige slags asylansøgere i Danmark, både folk der har et reelt behov, og folk der kommer af helt andre grunde. Det bliver sværere at få folk, der ikke har et asylbehov til at rejse igen, hvis man først har fået installeret dem i samfundet,« siger han og tilføjer:

»Jeg tror ikke, man får en særlig vellykket integration af at klumpe folk sammen.«

Partiernes uenighed kommer på et tidspunkt, hvor regeringen ifølge altinget.dk i forvejen er under beskydning af blå blok, fordi antallet af asylansøgere fra blandt andre lande som Syrien er støt stigende.

Flygtningenævnet besluttede 19. september at lempe kravene til asylansøgere.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip