S og SF: Løkke er kynisk

Kynisk og koldt.

Sådan lyder det fra Socialdemokraterne og SF, som begge angriber Venstres formand Lars Løkke Rasmussen for hans udmelding om, at regeringens akutjobpakke reelt ikke skaber nye job.

Ifølge de to regeringspartier overser Løkke, at regeringens aftale om at reservere 12.500 akutjob til dagpengemodtagere hjælper helt almindelige danskere, som risikerer at falde ud af dagpengesystemet til nytår, når et bredt flertal i Folketinget halverer dagpengeperioden fra fire til to år.

- Det er ufatteligt, at Løkke koldt afviser den stærke aftale med 12.500 akutjob, som regeringen og arbejdsgiverne har lavet.

- Vi får rent faktisk folk videre i arbejde med denne aftale, mens Løkke er ligeglad og ikke selv kommer med nogle svar, siger Ane Halsboe-Larsen, næstformand for Socialdemokraternes folketingsgruppe og medlem af Folketingets Beskæftigelsesudvalg.

Også SF's politiske ordfører Jesper Petersen langer ud efter Lars Løkke Rasmussen:

- Jeg fatter dårligt nok den kynisme, som Venstre går til den her diskussion med.

- De sad i statsministeriet, da dagpengereformen blev lavet, så skylder man også at være med til at rydde op, siger Jesper Petersen i en kommentar.

Efter valget valgte S-R-SF-regeringen dog selv at skrive aftalen om dagpengereformen ind i sit regeringsgrundlag. Det skete med den tilføjelse, at reformen først skulle træde i kraft til nytår.

Udsigten til, at dagpengeperioden om kort tid halveres fra fire til to år betyder, at op til 16.000 danskere ifølge Beskæftigelsesministeriet risikerer at falde ud af dagpengesystemet.

Det fik i denne uge regeringen til at indgå en aftale med DA, KL og Danske Regioner om at reservere 12.500 ordinære job til mennesker, som vil falde ud af dagpengesystemet frem til sommeren 2013.

Men aftalen skaber ikke nogen nye job, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Den stiller de arbejdsløse op i en anden rækkefølge, men den skaber ikke nogen arbejdspladser, siger Lars Løkke Rasmussen til Ritzau.

Derfor er det fortsat et hovedkrav for Venstre, at en kommende finanslovaftale skaber nye job, hvis Venstre skal kunne sige ja til den. Det skal blandt andet ske gennem en erhvervsskattepakke, der letter skatten på virksomhederne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Men Venstres forslag vil ikke hjælpe de mennesker, som falder ud af dagpengesystemet, mener Jesper Petersen.

- Venstres forslag om at lette selskabsskatten gør absolut ingenting for de dagpengetruede.

- Selv hvis lavere selskabsskat skaber ny vækst, og jeg tror faktisk pengene er bedre brugt, hvor de er nu, så vil resultaterne først vise sig på meget længere sigt, siger Jesper Petersen.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip