S og SF satser på folketingsvalg om dagpenge

Når danskerne skal sætte deres stemme ved folketingsvalget i 2015, kan et nyt og mere moderne dagpengesystem meget vel blive en central del af både Socialdemokraternes og SF's valgprogram. Det skriver Berlingske.

Regeringen vil nedsætte en kommission, som skal komme med forslag til, hvordan et fremtidigt dagpengesystem skal se ud. Og kilder i toppen af S og SF forventer, at kommissionens anbefalinger får stor indflydelse på valggrundlaget, erfarer avisen.

Ifølge Berlingske er særligt SF klar til at ændre dagpengereglerne.

- Når det gælder dagpenge, beskæftigelse og velfærdsydelser, vil det frem mod et valg blive tydeligere og tydeligere, hvor vi står, og hvor højrefløjen står, siger SF's formand, Annette Vilhelmsen, til Berlingske.

- Og det er muligt, at den nye kommission kan bygge op til det, tilføjer hun.

Flere socialdemokrater opfordrer partiledelsen til at gå til valg på nye dagpengeregler.

- Det er helt oplagt. Socialdemokratiet skal klart og tydeligt vise, at der er et socialdemokratisk alternativ til den politik, som Lars Løkke står i spidsen for, siger folketingsmedlem Rasmus Horn Langhoff (S) til Berlingske.

Samme melding kommer fra fødevareordfører Orla Hav (S), som mener, at netop dagpengespørgsmålet kan trække forskellen skarpt op mellem partierne under valgkampen.

Men et dagpengevalg kan vanskeliggøre samarbejdet mellem regeringspartierne. De Radikale ønsker ikke umiddelbart de store ændringer i dagpengereglerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip