S og SF til minister: Pas på med Skats beføjelser

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) kommer snart med en retssikkerhedspakke, der blandt andet skal gøre op med Skats for mange og vidtgående beføjelser.

Til Jyllands-Posten nævner ministeren blandt andet, at borgerne kan føle sig krænket, hvis Skat kommer ind i haven til kontrolbesøg.

Men ifølge Socialdemokraterne og SF er det ikke nødvendigvis en god idé at tage den beføjelse fra Skat.

- Det eneste konkrete forslag fra ministeren er at fjerne Skats hjemmel til at kontrollere på byggepladser, og det er en meget dårlig idé, siger Jesper Petersen, skatteordfører for Socialdemokraterne, til Ritzau

- Det blev indført som et led i kampen mod social dumping, hvor der er virksomheder, som, når det kommer til arbejdsvilkår og til skat, ikke spiller efter reglerne.

- Det presser lønmodtagerne, og det er en urimelig konkurrence for virksomheder, som har helt hvidt mel i posen.

- Ministeren lægger op til at fjerne den kontrolmulighed fra Skat, og det er en svækkelse i kampen mod social dumping. Det kan vi ikke støtte, siger Jesper Petersen.

Han og Lisbeth Bech Poulsen, der er SF's skatteordfører, efterlyser mere konkrete forslag fra ministeren.

- Retssikkerhed handler også om, at borgerne har en forsikring om, at fællesskabet heller ikke skal snydes, fordi der er enkelte, som bruger sort arbejde eller virksomheder, der gemmer pengene væk i skattely, siger Lisbeth Bech Poulsen.

- Når du har entrepriser på din grund, så ved vi desværre, at der er mange, som bruger sort arbejde, og vi ved, der er virksomheder, som ofte bruger østarbejdere, der får udbetalt for lidt i løn.

- Det skader danske arbejdspladser. Hvis ministeren vil lave om på det, så må han komme med andre forslag på området, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip