S og SF: Vores kampdag blev taget som gidsel

Socialdemokraterne og SFs lokalafdelinger i København kritiserer i skarpe vendinger den yderste venstrefløj for tumulten.

»Vi anerkender ikke vold og andre antidemokratiske midler. Vi vil diskutere politik, også gerne med folk, der er uenige med os. Vi er heller ikke altid selv enige. Men vi løser det med samtale og demokratiske virkemidler,« lyder det i en fælles udtalelse fra lokalformændene Jan Salling (S) og Rasmus Rose (SF).

»Derfor udtrykker vi klar utilfredshed med de antidemokratiske aktivisters metoder med at tage vores kampdag som gidsel i en udemokratisk proces og med udemokratiske midler,« hedder det.

I udtalelsen slår de to lokalformænd fast, at det styrker demokratiet og Danmark som samfund, når partierne på venstrefløjen står sammen.

»Det kan vi bare ikke, når den yderste venstrefløj ikke anerkender demokrati, forsamlingsfrihed, ytringsfrihed og holdningsfrihed,« udtaler Jan Salling og Rasmus Rose.

I en pressemeddelelse afsendt fra en mailadresse tilhørende den revolutionære gruppe Libertære Socialister, hævder gruppens københavnske lokalafdeling, at man var med til at arrangere aktionen foran scenen i Fælledparken.

Gruppen skriver, at den ønskede at vise sin utilfredshed med »den blå regering, som har ført os alle sammen bag lyset« med henvisning til statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) regering.

Libertære Socialister afviser samtidig at stå bag nogen voldshandlinger under 1. maj i Fælledparken. Ifølge gruppen opstod tumulten, som blandt andet involverede tidligere folketingsmedlem Knud Erik Hansen (SF), først »da flere partisoldater fra Socialdemokratiet og SF opsøgte demonstranterne og begyndte at skubbe og rive i dem«.

Dagens Gossip