S om skattesag: Det er en skandale

Det er en meget alvorlig sag, som berører mange danskere, at de offentlige ejendomsvurderinger i årevis har været smækfyldt med fejl.

Sådan lyder reaktionen fra Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, efter at Rigsrevisionen i en ny beretning retter en hård kritik af Skat og seks tidligere skatteministre.

Rigsrevisionens opsang, som bliver offentliggjort onsdag, fokuserer ifølge Politiken især på årene 2010 og 2011, hvor Venstre-politikere som Kristian Jensen, Troels Lund Poulsen og Peter Christensen var skatteministre.

- Det er jo en skandale, at vi har haft Venstre-skatteministre, der har set kritikken overhørig og på den måde været ligeglad med, at folk fik en forkert ejendomsvurdering og i mange tilfælde er kommet til at betale for meget i boligskat, siger Thomas Jensen.

Kritikken fra Rigsrevisionen rammer ifølge DR alle seks skatteministre, som Danmark har haft siden 2003.

Allerede i 2007 blev Skatteministeriet bekendt med den kritisable praksis, men de fejlagtige ejendomsvurderinger er fortsat indtil i dag. Netop derfor tordner Socialdemokraterne mod de daværende skatteministre fra Venstre.

- Det er en meget alvorlig kritik over for i særdeleshed Kristian Jensen, men også Peter Christensen, siger Thomas Jensen.

- Det er i deres perioder, at der ikke er sat ind for at sikre, at ejendomsvurderingerne ramte plet - på trods af at der har været konkret kritik af det, tilføjer skatteordføreren.

Selvom Thomas Jensen ikke er i tvivl om, hvor det politiske ansvar skal placeres, vil han ikke sige, hvad konsekvenserne skal være. Det er op til statsrevisorerne at vurdere, siger S-ordføreren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip